iubire de sine

Webinar despre iubire și cunoaștere de sine

2 decembrie 2020, ora 18.30

Într-o lume în care relațiile cu ceilalți, provocările cotidiene, diferitele responsabilități ne captează atenția, uităm să mai fim suficient de atenți la noi înșine.

Vorbim adeseori despre încredere în sine și despre nevoia noastră de validare din partea celorlalți.

Dar cum să avem încredere în noi înșine fără să ne cunoaștem, fără să ne descoperim cât mai mult așa cum suntem înăuntrul nostru (nu imaginea pe care o afișăm în fața celorlalți ca să dăm bine sau de teamă că o să fim respinși)?

Am făcut în cadrul workshop-urilor pe care le-am susținut de-a lungul timpului, un exercițiu simplu. Am rugat participanții să facă o listă cu calitățile personale și o listă cu ceea ce numim defecte (eu le spun aspecte de îmbunătățit). Adică punctele forte și punctele slabe. Și am constatat că unora le e greu să facă aceasta. Că au nevoie să se gândească ca și cum ar trebui să descopere ceva ce nu e la îndemâna lor. Și nu e firesc.

Când ne întreabă cineva despre un prieten bun, cu care am petrecut mult timp, în diferite circumstanțe, „Cum este prietenul tău?”, știm să spunem despre el. Nu avem nevoie să ne gândim mult ca să găsim răspunsul la întrebare. Așa ar fi natural să fie și când e vorba de noi. Și chiar să fie mult mai ușor, pentru că petrecem cel mai mult timp cu noi înșine: TOATĂ VIAȚA!

Dar de ce se petrece aceasta? Pentru că uneori „stăm cu spatele la noi și nu ne băgăm în seamă”. Pentru că ne lăsăm distrași de diferite preocupări și stimuli exteriori și nu ne acordăm atenție. Deoarece, neplăcându-ne anumite părți din noi, refuzăm să le vedem. Ne „băgăm sub preș” anumite emoții și chiar unele aspirații și ne convingem că nu le avem.

De ce să pretindem sau să așteptăm validare din partea celorlalți, în loc să ne oferim singuri apreciere și respect?

Când ne simțim devalorizați de ceilalți, de fapt ei ne oglindesc faptul că nu ne acordăm singuri valoare, că nu ne apreciem așa cum merităm și ne dorim. Când suntem frustrați că ceilalți nu ne respectă, de fapt aceasta arată că nu ne acordăm respect de sine.

Cum să avem o relație bună cu noi fără să ne iubim și să ne acceptăm așa cum suntem?

Chiar merităm să ne iubim așa cum suntem!

Poate că până acum nu ți-ai dat seama cât de mult iubirea de sine îți poate îmbunătăți viața. Îți spun din experiența mea și a multor oameni, că e ca un aer proaspăt și regenerant. Este unul dintre „Ceva-urile” importante ale vieții pe care atunci când îl descoperi și îl trăiești spui: „de când tânjeam după aceasta și nu știam” sau „aveam atât de mult nevoie de aceasta și eu alergam după cu totul altceva”.

Te invit la un webinar despre relația cu noi înșine, despre iubire și cunoaștere de sine. Despre cum acestea ne vor ajuta să avem o viață mai bună și mai împlinitoare.

Ce vei primi la webinar

Informații utile și exerciții practice. Și posibilitatea de a dialoga pe tema iubirii și cunoașterii de sine.

Din programul webinarului
 • despre importanța relației cu noi înșine
 • exercițiu – ești cel mai bun prieten al tău/cea mai bună prietenă a ta?
 • ce este cunoașterea de sine
 • exercițiu de cunoaștere de sine
 • meditație ghidată pentru iubire și cunoaștere de sine
Gazda ta este

Adina Petronela Gheorghe, trainer și consilier pentru dezvoltare personală

Durata webinarului

2 ore (ca să avem timp să dialogăm)

Investiție: GRATUIT

Investești doar timp, timp pentru tine.

Modul de desfășurarea al webinarului

Webinarul se va realiza pe Zoom. Detaliile vor fi comunicate celor care se înscriu.

GDPR

Prin înscrierea la acest webinar îți dai acordul pentru a-ți fi folosite datele personale (nume, date de contact) pentru a ți se oferi detalii organizatorice și informații care să te ajute în călătoria ta către cunoaștere de sine.

Te aștept cu drag la webinar !

 

Vreau să particip

 

 

  Pentru detalii, va invitam sa cititi sectiunea Prelucrarea datelor cu caracter personal

  Subscribe
  Notificare de
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments