Cu încrederea în sine la consilier

Încrederea în sine - o provocare
Încrederea în sine e uneori o mare provocare. Vrei să o ai, dar nu ști întotdeauna cum. Îți dai seama că în anumite direcții ești mai încrezător. Totuși, în alte aspecte ale vieții tale, încrederea în sine lasă de dorit. De ce se petrece aceasta?

Încrederea în sine vine foarte mult din cât de conștienți suntem de noi. Cu cât te cunoști mai bine, cu atât ai șanse mai mari să fii încrezător. În plus, rezultatele pozitive ale acțiunilor tale îți vor crește încrederea în sine. Îți vor da sentimentul că poți. Și astfel vei avea mai mult curaj și entuziasm să acționezi pe viitor în acea direcție.

Dacă într-un anumit domeniu al vieții tale ai investit mult timp și energie, foarte probabil ai acumulat multă experiență. Prin urmare, ai un bagaj mai mare de cunoștințe și rezultate în acel domeniu. Aceasta te face mai sigur pe tine. Încrederea în sine are pe ce să se bazeze.

Ce fac când nu am încredere în mine?
În acele domenii ale vieții tale în care nu ai experiență sau te-ai confruntat mereu cu eșecuri, încrederea în sine este scăzută. Ce faci în acest caz?

Dacă problema este lipsa de experiență, e firesc că ai nevoie să o acumulezi. Studiază, întreabă specialiștii și aplică. Nu te teme că nu vei face totul perfect din prima. Ai răbdare, căci nu vei deveni expert peste noapte. Gândește-te la domeniile în care ai acumulat valoare. Cât a trebuit să muncești pentru a dobândi cunoștințele și experiența actuală.

Chiar și cei mai talentați oameni ajung foarte buni în ceea ce fac prin activitate perseverentă și acumulare de experiență.

Nu te teme de eșecuri. Privește-le ca pe niște învățători. Acumulează experiență și din aceste situații. Vei ști în continuare ce să nu mai faci. Dacă nu acționezi de teama eșecului, nu ai cum să afli ce poți cu adevărat.

Alege să-ți dezvolți încrederea în tine
Vrei să ai mai multă încredere în tine ca să te realizezi profesional? Se poate. Ai nevoie să fii cât mai conștient de unde pleci și unde vrei să ajungi. Acceptă-te așa cum ești în prezent. Ai răbdare cu tine. Și investește constant în tine.

Fii conștient că transformarea nu o să se producă peste noapte. Dar nu o să se petreacă nimic nou dacă nu acționezi. Vei rămâne în același stadiu. Sau poate chiar mai rău, o devii și mai neîncrezător pentru că prin inacțiune îți hrănești teama și sentimentul de neputință.

Vrei să ai mai multă încredere în tine în relația cu sexul opus? Se poate. Acordă-ți timp să te cunoști. Descoperă ce te definește ca bărbat/femeie. Fii cât mai conștient/ă de calitățile tale. Acordă-ți valoare prin ceea ce ești, nu prin comparație cu alții. Fiecare bărbat e unic și are valoarea lui. Fiecare femeie e unică și are frumusețea și misterul ei. Doar trebuie să afli care e farmecul tău și să crezi în el. Apoi să fii tu însuți. Cine ți se potrivește o să te placă.

Poți să-ți dezvolți încrederea, doar trebuie să vrei cu adevărat aceasta. Prin urmare, să fii dispus să învestești în tine. Să îți iei inima în dinți și să ieși din zona de confort.

Poți să-ți găsești singur modalități. Sau poți cere ajutorul cuiva care te poate ghida.

Ce îți poate oferi un consilier
Te poate ajuta să îți definești fundația încrederii în sine. Cu alte cuvinte, să te cunoști pe tine cât mai bine. Să scoți la lumină toate talentele și abilitățile pe care le ai. Ai nevoie să fii cât mai conștient de ele.

Cu ajutorul consilierului îți definești și punctele slabe. Conștientizarea lor e un prim pas. Apoi înveți să le privești ca oportunități. Le vei transforma în combustibil pentru transformarea ta. Orice limitare poate fi depășită cu mai mult sau mai puțin efort. Acest proces face parte din farmecul vieții.

Viața ne provoacă să ieșim din găoace. Apoi să ne întărim aripile și să ne luăm zborul. Un consilier îți poate arăta care sunt pașii și te însoțește. E un partener de drum. Dar munca în interiorul tău îți aparține. Trebuie să ți-o asumi. Găsește-ți motivația și acționează. Merită!

Află mai multe despre beneficiile consilierii pentru dezvoltare personală aici.

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!

Adina Petronela Gheorghe

Pentru consiliere, contactează-mă aici

Error: Contact form not found.

Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments