cum să ai energie
Energia e combustibilul tău
Energia e combustibilul de care ai nevoie pentru tot ceea ce vrei să realizezi. O mașină, oricât este de performantă, dacă nu are combustibil, nu funcționează. Ai pățit vreodată să rămâi fără benzină/motorină la mașină? Sau cu siguranță ai constatat că atunci când se întrerupe alimentarea cu curent electric nu mai poți folosi aparatele electrice, decât dacă le poți alimenta de la o baterie sau de la un generator de rezervă.

Așa funcționăm și noi. Dacă avem energie avem putere realizatoare. Dacă energia noastră este mai slabă și forța realizatoare este slabă.

De exemplu, dacă avem o energie vitală mare și tonus muscular, vom putea realiza eficient sau chiar ușor acțiuni care ne solicită în principal fizic. Dacă avem un tonus muscular scăzut sau suntem foarte obosiți ne e mai greu să realizăm acțiuni care implică activitate fizică și dinamism.

Dacă avem o putere de concentrare mare, ceea ce implică să avem un anumit gen de energie mentală, putem susține un timp mai îndelungat, în mod eficient, activități intelectuale.

Când avem o energie afectivă mare, suntem capabili să iubim foarte mult și recunoaștem manifestarea iubirii din partea celorlalți. Dar dacă avem o energie afectivă mai slabă, vom avea o putere mai mică de a iubi și vom depinde foarte mult de afecțiunea celorlalți. Vom avea nevoie ca ceilalți să ne ofere iubire ca să ne putem simți cât de cât împliniți afectiv.

Alimentează-te cu energie prin practica yoga
Practica yoga este o sursă foarte puternică de energie. Posturile corporale, numite asana-e, din Hatha Yoga, cât și diferitele tehnici de respirație, pranayama, ne permit să acumulăm foarte multă energie. Desigur nu e suficient să cunoști aceste tehnici (teoretic), ci să le și practici. E la fel ca în orice aspect al vieții. Rezultatele apar acolo unde îți focalizezi atenția și practici perseverent.

Prin metodele diverse și eficiente pe care ți le oferă, practica yoga îți permite să te alimentezi cu orice fel de energie binefăcătoare. Și astfel îți mărești foarte mult calitatea vieții. Practica yoga te ajută să-ți amplifici vitalitatea, să ai o energie erotică mai mare (și prin urmare o viață sexuală mai împlinitoare), să fii mai creativ, să ai o voință și o putere realizatoare foarte mare, să îți amplifici energia afectivă și echilibrul emoțional, să ai o memorie mai bună, putere de concentrare mentală, să-ți mărești capacitatea de învățare și de înțelegere, să descoperi cine ești tu dincolo de măștile personalității și să-ți dezvolți viața spirituală.

Hrănește-te cât mai sănătos
Alimentația are și ea importanța ei ca sursă de energie. Îți recomand să afli care este constituția ta din punct de vedere ayurvedic și ce tip de alimentație ți se potrivește.

Totodată e important să îți asculți trupul și să-i înțelegi nevoile. Să distingi între nevoia sănătoasă de a te hrăni și tensiunile emoționale care te fac să mănânci exact ceea ce nu îți face bine. Sau să mănânci fără să-ţi fie foame cu adevărat. În cartea sa „Ascultă, mănâncă - încetează să te mai controlezi”, Lise Bourbeau arată legătura între traumele emoționale și tendințele pe care le avem în ceea ce privește alimentația.

Odihna - o necesitate
Și în ceea ce privește odihna e important să îți asculți trupul. Nu trage de tine până când nu mai poți, indiferent cât de importante par proiectele tale. Viața ta înseamnă mai mult decât un proiect. Sau dacă poți să te motivezi doar când ai un proiect foarte bine conturat, privește-ți sănătatea ca pe unul dintre proiectele cele mai importante ale vieții tale. Acordă-ți timpul necesar pentru odihnă.

Meloterapia ne ajută să ne regenerăm
Există la ora actuală muzică special concepută pentru a genera relaxare, regenerare și dinamizarea anumitor tipuri de energii. O anumită muzică generează un anumit efect. Unele tipuri de muzică produc dizarmonii foarte mari în ființă, cum este muzica heavy-metal. Altele, dimpotrivă, generează foarte multă armonie și cresc nivelul energetic al ființei.

Savantul Masaru Emoto a dovedit prin experimentele sale modul în care diferitele tipuri de muzică determină forma în care cristalizează apa și că, ținând cont de faptul că trupurile noastre conțin aproximativ 70% apă, ne influențează și pe noi în mod similar.

„La fel ca în cazul experimentelor cu cuvinte pozitive și negative, am reușit să obținem cristale superbe prin expunerea mostrelor de apă în fața unor bucăți de muzică clasică precum Simfonia nr. 6 „Pastorala“ de Beethoven sau „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, dar și cristale oribile atunci când am expus apa unui cântec aparținând genului heavy-metal, când cristalele chiar s-au fărâmițat (versurile cântecului conțineau anumite cuvinte negative, care par să fi afectat formarea cristalelor). Am aflat astfel în scurt timp că apa reproduce de fiecare dată informațiile pe care le primește din exterior, pe care le reflectă cu fidelitate în forma cristalelor pe care le alcătuiește.” (fragment din cartea „Mesaje de la Apă și Univers, de Masaru Emoto)

Plimbările în natură ne hrănesc cu energie vitală
Viața tumultoasă de oraș, cu o continuă alergătură între casă și serviciu ne rupe de natură. Natura ne poate oferi foarte multă energie vitală. De aceea e bine să ne facem timp să intrăm în contact cu ea, să ne plimbăm desculți pe pământ sau pe iarbă, să îmbrățișăm un copac și să-i simțim energia vitală, să mergem în locuri unde aerul nu este așa poluat ca în oraș, să facem baie în mare…

Gestionarea emoțiilor
Emoțiile perturbatoare și traumele emoționale sunt mari consumatori de energie și ne reduc uneori foarte mult puterea realizatoare. Tehnicile de vindecare emoțională, iertarea și modalitățile de amplificare a inteligenței emoționale ne măresc energia. Ne ajută să fim mai echilibrați și mai eficienți în ceea ce facem.

Entuziasmul - o cheie magică
Ai fost vreodată foarte entuziasmat de ceva? Ai simțit că parcă ai aripi și poți cuceri orice înălțimi? Entuziasmul ne aduce o energie binefăcătoare care ne poate susține foarte mult în ceea ce facem. Dacă în ceea ce faci ești mai mult motivat de „trebuie să” îți va fi mai greu, dar dacă vei fi motivat de „mă bucur să” te vei simți încântat și mai plin de energie, îți va fi mai ușor și vei avea o putere de a reuși mult mai mare.

Găsește modalitatea potrivită pentru tine și mărește-ți energia. În felul acesta vei avea o putere realizatoare mult mai mare. Îți doresc o viață plină de energie și realizări binefăcătoare excepționale!

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!
Adina Petronela Gheorghe


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments