menirea vieții
Ascultă-ți sufletul - el știe care e menirea vieții tale
„Fiecare om are o menire de împlinit. Dacă uiți toate celelalte lucruri, dar știi asta, știi totul. Însă dacă știi orice altceva și uiți asta, nu știi nimic și vei fi trăit în zadar.” (Rumi)

Fiecare dintre noi venim cu o menire în viață. Fie că ne dăm seama sau nu, sufletul fiecăruia dintre noi aspiră către împlinirea acesteia. Unii oameni nu se întreabă niciodată care este menirea lor. Își trăiesc viața împinși înainte de evenimente fără a-și asculta sufletul.

Când intuim că viața are un sens, că fiecare dintre noi avem un rol în această mare orchestră a umanității începem să ne punem întrebări. Începem să căutăm. Vrem să știm care este rostul nostru. Eu am simțit încă din adolescență că dincolo de rutina de zi cu zi trebuie să mai fie ceva. Și mai târziu am descoperit cu bucurie că așa este.

E greu de explicat în cuvinte cum simți aceasta. La mine a apărut mai întâi ca o căutare. Sufletul meu își dorea foarte mult ca viața să fie mai complexă și mai plină de sens decât îmi apărea la prima vedere.

Și pentru că mi-am dorit suficient de intens, au apărut oportunități care mi-au deschis noi orizonturi în viață. Am descoperit apoi o latură spirituală a vieții care m-a fascinat. Am realizat că sunt mai mult decât un trup, gânduri și emoții și că merită să mă cunosc în profunzime.

Nu e vorba doar o cunoaștere teoretică, ci de ceva ce pot să știu și să simt în același timp. E o cunoaștere care îmi dezvăluie taine ale sufletului meu. Am realizat că aceasta este principala mea menire: cunoașterea de sine.

Inima îți șoptește. Ascult-o!
„Eu nu am căutat, în toată viața mea, decât esența zborului! Zborul - ce fericire!” (Constantin Brâncuși)

Oprește-te din vâltoarea vieții de zi cu zi și ascultă-ți inima. Ea nu va țipa niciodată la tine. Ea șoptește. Dacă ești prea ocupat cu lista de „trebuie să” nu o să-i asculți glasul. Lasă-ți puțin planurile deoparte. Nu te mai gândi la ce au făcut sau nu au făcut ceilalți. Acordă-ți un moment de liniște.

Când faci liniște în mintea ta, poți să-ți asculți inima. Îi auzi șoapta. În această liniște interioară, vei descoperi că inima ta știe care este menirea vieții tale. Urmează-i îndemnul!

Înțelegerea menirii te ajută să-ți alegi corect prioritățile. Vei acorda întâietate activităților care cu adevărat sunt importante pentru tine. Și când îți împlinești menirea, ai un sentiment de plinătate sufletească. Simți că viața ta curge într-un mod armonios.

Împlinește-ți menirea - dăruiește din preaplinul inimii tale
„Orice om are o menire în viață... un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalți. Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalți, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.”(Kahlil Gibran)

Cred că fiecare dintre noi venim cu niște daruri în viață. Și că pe lângă a ne cunoaște în profunzime pe noi ca ființe spirituale, avem menirea de a aduce ceva bun în viața semenilor noștri folosind talentele cu care am fost înzestrați.

Profesia pe care ne-o alegem ar trebui să fie în acord cu menirea noastră. Și dacă punem și suflet în ceea ce facem, nu va mai fi nicio separare între profesie și viața spirituală. Activitatea noastră de zi cu zi se poate transforma într-o practică spirituală.

Cred că omul într-adevăr poate sfinți locul atunci când își înțelege menirea și o împlinește.

Exprimă-ți unicitatea
Fiecare dintre noi e unic. Deci nu are sens să faci efort pentru a fi copia cuiva. Realizările cuiva te pot inspira. Dar ceea ce ai tu de făcut poți afla doar ascultându-ți inima. Ai venit în această viață cu un cumul de înzestrări și aspirații. Nu le irosi. Folosește-le pentru a-ți împlini menirea.

Nu te lăsa împins de conveniențe sociale sau de dorințele altora pe drumuri care nu au legătură cu menirea ta. Oricât de mult te vei strădui să faci ceva care nu ține de rostul tău, nu îți va ieși bine. Și mai mult decât atât nu te vei simți împlinit.

Sufletul tău te cheamă întotdeauna pe calea menirii tale. De tine depinde pe ce drum alegi să mergi. Îți doresc să faci alegerea bună, căci atunci când mergi pe calea inimii, sufletul îți înflorește. Viața îți va fi împlinitoare și plină de sens.

Inima ta nu îți arată doar care îți este rostul, ci te ghidează să îl împlinești. Prin împlinirea menirii vieții tale te maturizezi și trăiești cu adevărat.

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!
Adina Petronela Gheorghe

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments