Iubitule, unde ne-am pierdut iubirea?

iubirea

Eram așa de îndrăgostiți

Multe relații de cuplu încep cu entuziasm, speranțe și îndrăgostire. Dar câți reușim să păstrăm foarte vii toate acestea și chiar să ne creștem iubirea și intimitatea în cuplu.

De ce se estompează îndrăgostirea? Căci eram așa de îndrăgostiți la început.

Pentru că în vârtejul vieții de zi cu zi nu hrănim acele sentimente de la început. Primim un dar la începutul relației: îndrăgostirea. Ea apare în inimile noastre pur și simplu. Nu facem nimic pentru aceasta. Dar ca să o păstrăm și să o transformăm într-o iubire profundă, e necesar să ne asumăm să ne hrănim iubirea. .

Ce estompează îndrăgostirea

La început, datorită stării de îndrăgostirea și a speranțelor noastre că acum, pentru că ne-am găsit jumătatea, vom fi fericiți până la adânci bătrâneți, vedem la celălalt numai calități (sau oricum acestea ne atrag cel mai mult atenția). Dar după ce trece euforia de început și petrecem mai mult timp împreună, începem să vedem unde iubitul nu se potrivește cu prințul din basmul nostru.

Dacă noi suntem îndrăgostite de prințul din basmul nostru pe care îl proiectam asupra unui bărbat real pe care l-am întâlnit, atunci trezirea la realitate va fi destul de zguduitoare.

Cum ajungem să amestecăm basmul cu realitatea?

Destul de simplu aș putea spune. Avem un basm cu un prinț care are 50 de virtuți extraordinare. El este iubitul perfect din imaginația noastră. Nu e nimic rău în a ne contura un astfel de ideal. Problema vine când confundăm idealul cu realitatea și când refuzăm realitatea pentru că nu se potrivește cu idealul nostru.

În viața reală și concretă îl întâlnim pe Bărbat. El este un bărbat cu calități dar și cu zone de umbră, cu temeri, cu traume emoționale, cu convingeri greșite. Da, este un om care ca majoritatea covârșitoare a oamenilor de pe această planetă. El are și ceea ce numim defecte, dar pe care eu prefer să le numesc zone de umbră (adică părți din noi unde nu am adus încă destulă lumină, suficientă conștiență). Și da, și bărbații au traume emoționale, au răni din alte relații pe care încă nu și le-au vindecat. .

Și aici este principala zona unde Bărbatul nu se potrivește cu Prințul din basm. Pentru că Prințul, așa un erou vânjos cum e el, nu are nicio problemă personală, nu are temeri, nu are traume emoționale. Singurul lui rol și adevăratul sens al vieții lui de Prinț din basme este să o facă pe iubita lui fericită. Să o facă să se simtă ca o prințesă și să o salveze din ghearele balaurului (traumelor ei emoționale).

Dar de ce credem că Bărbatul este Prințul din basmul nostru? Pentru că în euforia începutului de relație, noi găsim la Bărbat 7-10-15 calități din cele 50 de virtuți extraordinare ale Prințului. În plus, cu intuiția noastră feminină pătrundem în sufletul Bărbatului și mai vedem unele potențialități, bine pitite în sufletul lui (de care el nu are habar sau nu știe cum să le transforme în calități active), potențialități care se potrivesc cu alte 5-10 virtuți extraordinare ale Prințului. Și spunem: „El este! După ce eu cu talentul meu feminin de a modela Bărbatul așa cum doresc eu, o să-l transform pe acest Bărbat în Prințul meu perfect.” Vedeți fetelor, aici dăm dovadă de o mare naivitate.

Cum ne amăgim singure și ne complicăm existența

Chiar dacă intuiția noastră este corectă și Bărbatul chiar are acele potențialități nu e tocmai în puterea noastră să le aducem la realitate. Nu e imposibil să avem o influență mare în această direcție. Dar știți ce e necesar pentru a reuși aceasta: să fim Ileana-Cosânzeana. Nu fac glume, chiar vorbesc serios. .

Ca să putem trezi potențialitățile dintr-un bărbat e necesar să fim mai întâi foarte conștiente de natura noastră feminină. Să fi trezit deja în noi potențialitățile noastre feminine. Să accesăm puterea feminină din sufletele noastre. Aceasta înseamnă, printre altele, să avem o mare putere de a iubi și în mod particular de a-l iubi pe acest Bărbat cu atâta intensitate încât să-i trezească sufletul. Nu să-i spunem „Uite ce mult te iubesc!”, ci să-l facem să simtă aceasta. Mai înseamnă să ne fi vindecat, prin puterea noastră feminină, propriile traume emoționale. Înseamnă să avem o foarte mare încredere în noi ca femei și o foarte mare libertate interioară..

Atât timp cât nu suntem încă o Ileana-Cosânzeana perfectă, e mai bine să ne întoarcem la realitate, să-l luăm de mână pe iubitul nostru real, pe Bărbatul din viața noastră și să creștem împreună în iubire. Să ne iubim din ce în ce mai mult unul pe celălalt pornind de la ceea ce suntem acum și aici și treptat să înflorim. Să ne deschidem sufletele și să dăm tot ce e mai bun și mai frumos în noi.

A te duce într-o relație ca mai mult să iei decât să dai, e o cale sigură de estompare a iubirii în cuplu. Dar acest subiect o sa-l dezvoltăm altă dată.

Lasă basmul de-o parte și întoarce-te la realitate

Fiind așa de dornice să găsim Prințul perfect uităm să ne bucurăm de iubire împreună cu Bărbatul de lângă noi. Lasă basmul de-o parte și întoarce-te la realitate. Dacă în inima ta a apărut îndrăgostirea la început și sentimentul e reciproc (și el te iubește) nu omorî iubirea de dragul basmului.

Iubește bărbatul real din viața ta pentru ceea ce este, pentru ceea ce aduce frumos în viața ta. Hrăniți iubirea dintre voi. Iertați-vă când greșiți. Fiți atenți unul la celălalt. Fiți buni și blânzi unul cu celălalt. Exprimați-vă cu sinceritate nevoile unul față de celălalt. Asumați-vă responsabilitatea pentru ceea ce e de datoria voastră să vă oferiți și dăruiți totodată cât mai multă iubire, atenție, grijă, tandrețe, romantism în relația cu celălalt. .

Exercițiu de regenerare a iubirii în cuplu

E un exercițiu simplu care vine în completarea a ceea ce am scris în acest articol.

Te invit să faci o listă cu toate calitățile reale ale iubitului tău și să te gândești (și chiar să evoci) ce a adus el în viața și în sufletul tău prin aceste calități. Cum te face să te simți? Ce împlinește în tine? Cum îți atinge sufletul?

Apreciază-l pentru aceste calități. Ești mai câștigată să te bucuri de ceea ce are, decât să fii mereu nemulțumită de ceea ce nu are..

Dacă ești nemulțumită pentru că el nu-ți oferă ceva esențial pentru tine, întreabă-te dacă ești în relația potrivită. Ce te-a atras și ce te-a făcut să intri în această relație?.

Dacă ești bărbat și ai citit acest articol te invit să faci și tu acest exercițiu - o listă cu calitățile reale ale iubitei tale și ce împlinire generează în tine.

Rămâi pe-aproape! Voi reveni și cu alte articole pe tema „Unde ne-am pierdut iubirea?”


Lasă-ți sufletul să se exprime liber!

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments