citate despre femeie
„Femeia este cheia naturii... Toate tainele sunt rezumate în ea și când un suflet de femeie ți s-a deschis ți s-au deschis toate înțelesurile lumii... “ (Camil Petrescu)

„Nu există în largul lumii un drum mai plin de emoții, de neprevăzut, de lucruri uimitoare și de zigzaguri mai năzdrăvane decât sufletul unei femei.” (Camil Petrescu)

„Avem totul în noi pentru a fi splendide.” (Maya Angelou)

„De pe buzele femeii cad sfaturi înțelepte.” (Euripide)

„Pentru multe femei, calea cea mai scurtă către perfecțiune este iubirea.” (Francois Mauriac)

„Ființa cea mai artistică este femeia.” (T. Arghezi)

„În inima femeii se oglindesc, cu grație, cele mai dulci, cele mai nobile sentimente și patimi ale umanității.” (C. Boliac)

„Femeia a fost întotdeauna un ideal al artei.” (T. Demetrescu)

„Neamurile mari din lume s-au făcut mai ales prin virtuțile femeiești.” (V. Goldiș)

„Civilizația și moralitatea unui popor atârnă de cultura și moralitatea femeii.” (S. Nădejde)

„Femeia, fascinantă în frumusețea ei, încarnează misterul Creației și totodată misterul Ființei, a tot ceea ce este și devine, a tot ceea ce naște și renaște.” (Mircea Eliade)

„O femeie, în armonie cu Sinele ei este ca un fluviu care curge. Ea merge unde dorește fără pretexte și ajunge la destinație pregătită să fie ea însăși... și doar ea însăși." (Maya Angelou)

„Expresia feminității tale își are rădăcinile în pasiunea ta creatoare.” (Cristina Miculete)

„Nu exista femeie bătrână. Orice femeie, la orice vârstă, dacă iubește, daca e bună, dăruiește bărbatului clipa infinitului.” (Jules Michelet)

„O femeie inteligentă mă entuziasmează cum m-ar entuziasma cea mai prețioasa raritate artistică.” (G. Galaction)

„Muierea de cinste și înțeleaptă, de va fi și în haine proaste îmbrăcată, e vrednică de cinste.” (Dimitrie Țichindeal)

„Femeile sunt bujori, flori de primăvara, lotuși și colibe Femeile sunt rodii, pere, pepeni și perle Femeile sunt receptacole, creuzete, vase și universuri tainice Femeile sunt fructul vieții și forța hrănitoare a Naturii.” (Yuan-Shin Yen-Ting Chi, Tao Tsung-I)

„O femeie frumoasă place ochilor, o femeie bună place inimii; una este o bijuterie, cealaltă o comoară.” (Napoleon)

„Femeile sunt de două categorii: unele sunt mai ales mame, altele iubite. Dacă le compari cu anotimpurile, femeia mamă este ca anotimpul ploilor; îți dă hrană, te potolește, îți înlătură toate lipsurile, te mulțumește prin sacrificiile sale proprii. Iar femeia iubită este ca primăvara, misterul ei e de nedestăinuit, farmecele ei sunt dulci și liniștea ei îți trezește valuri în sânge. ” (Rabindranath Tagore)

„M-am născut. M-am născut femeie. Ca să îl iubesc pe Dumnezeu și să iubesc Bărbatul în mod suprem. M-am născut într-o pace adâncă, o bucurie supraomenească, peste și dincolo de toate necazurile mele omenești, transcenzând durerea și tragedia. Aceasta bucurie am găsit-o în dragostea de Bărbat și în creație, împlinite în comuniune.” (Anais Nin)

„Ca femei senzuale, chemarea noastră este de a îmbrățișa toate părțile noastre desensibilizate și de a le trezi din nou la viață.” (Saida Desilets)

„Revelarea noastră în această lume ca femei împlinite, integrate, senzuale presupune și o anumită deschidere în fața magicului. Spunem despre ceva că este magic când nu avem nicio explicație pentru acel lucru. Dar aceasta înseamnă că magicul este mai puțin valoros decât logicul?” (Saida Desilets)

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments