iubire de sine
„A te accepta și a te iubi înseamnă a-ți da dreptul de a te gândi în primul rând la tine. Dacă tu nu te ocupi de nevoile tale, cine va face acest lucru?” (Lise Bourbeau)

„Atunci când alegi să te iubești așa cum ești și să-ți acorzi valoare, te conectezi la puterea ta lăuntrică și la cea a universului.” (Annemarie Postma)

„Cea mai mare singurătate nu este când ești singur, ci când ești un prost tovarăș .... pentru tine însuți.” (Jacques Salome)

„Învățând să ne iubim, ne putem extinde relațiile în sensul ecologiei relaționale.” (Jacques Salome)

„Înainte de a fi capabili să iubim pe cineva, trebuie să învățăm să ne iubim pe noi înșine, nu într-un mod indulgent, ci trăind iubirea ca pe un sentiment pozitiv reflectat asupra noastră și asupra trupurilor noastre.” (Stephen Russel și Jurgen Kolb)

„Dragostea de sine este humusul stimei de sine, al încrederii în forțele proprii și al încrederii în ceilalți.” (Jacques Salome)

„ Iubirea de sine nu este altceva decât o cunoaștere de sine. Este echivalentă cu identificarea cu iubirea, care reprezintă esența ta. Un alt aspect al ei este acceptarea de sine și renunțarea la rezistența opusă iubirii.” (Robert Holden)

„Dacă mă iubesc pe mine însumi te iubesc și pe tine. Dacă te iubesc pe tine, mă iubesc inclusiv pe mine însumi.” (Rumi)

„Nu te vei simți niciodată iubit atât timp cât nu te vei iubi pe tine însuți.” (Arnaud Desjardines)

„Mă iubesc pe mine însămi. De aceea, îmi iert trecutul și mă eliberez în totalitate de el și de toate experiențele de odinioară, astfel încât să fiu liberă.” (Louise L. Hay)

„Iubirea nu este un simplu cuvânt. Ea este cunoașterea faptului că eu sunt cel ce sunt.” (Nisargatata)

„Iubirea de sine vă asigură linişte mentală şi echilibru. Iubirea de sine asigură respectul de sine şi capacitatea de a-i respecta pe ceilalţi. Vă oferă încrederea de a sta drept şi de a cere ce vă doriţi. Iubirea de sine reprezintă principalul ingredient pentru o viaţă împlinită, plină de succes.” (Debbie Ford)

„Când ne iubim pe noi înşine complet şi necondiţionat, se petrece ceva magic: îi învăţăm pe ceilalţi, fără a folosi cuvinte, cum să se iubească pe ei înşişi.” (Debbie Ford)

„În realitate, stima de sine se fondează pe trei „ingrediente": încrederea în sine, concepţia despre sine, iubirea de sine. O bună dozare a fiecăreia dintre aceste trei componente este indispensabilă pentru a obţine o stimă de sine armonioasă.” (Christophe Andre și Francois Lelord)

„Acceptă-ți emoțiile, învață să le recunoști, să le admiți, deschide-te spre noi senzații. Numai atunci îți vei putea stăpâni cu adevărat viața emoțională și îți vei iubi trupul.” (Marie Haddou)

„Vinovăția este un blocaj în calea iubirii de sine și a iubirii celorlalți oameni.” (Robert Holden)

„Să fii fericit că exiști așa cum ești și să te prețuiești îți procură un echilibru lăuntric care îți înlesnește buna calitate a relațiilor cu ceilalți și cu lumea. Când te iubești astfel, ești capabil și să oferi, și să primești dragoste.” (Marie Haddou)

„Cea mai bună cale de a ne iubi pe noi înșine este aceea de a realiza esența divină în ființa noastră, ea fiind adevăratul sine.” (Shyalpa Tenzin Rinpoche)

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments