apa de trandafir
Ce este apa de trandafir?
Apa de trandafir este folosită din vechime în cosmetică, pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, în unele ceremonii religioase și pentru prepararea unor alimente (datorită aromei ei deosebite).

Este un produs secundar în procesul de distilare a petalelor de trandafir în vederea obținerii uleiului de trandafir.

Atunci când dorim să cumpărăm apă de trandafir trebuie să fim foarte atente deoarece pe piață alături de apa de trandafir naturală (pură) există și apa de trandafir care conține și substanțe chimice. Pentru a ne bucura de proprietățile ei deosebite este bine să alegem apă de trandafir pură.

Proprietăți cosmetice
Generații de femei au folosit apa de trandafir pentru îngrijirea pielii și a părului. Are multiple beneficii și este adecvată tuturor tipurilor de ten.

  • este hidratantă
  • catifelează și tonifică pielea
  • are proprietăți antiinflamatorii, reducând iritațiile pielii
  • curăță porii pielii
  • are proprietăți astringente ușoare, de aceea este recomandată după tratamentele faciale pentru
  • închiderea porilor
  • are proprietăți antiseptice și antibacteriene
  • stimulează circulația sângelui la nivelul capilarelor
  • menține echilibrul ph-ului pielii
  • are proprietăți cicatrizante
  • stimulează procesul de regenerare al pielii
  • ajută la menținerea tinereții și elasticității pielii
  • are proprietăți antioxidante
  • calmează arsurile solare
  • stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului, întărește rădăcina firului de păr
  • ajută la regenerarea părului deteriorat

Cum folosim apa de trandafir în scop cosmetic
Se poate folosi ca:

  1. Demachiant
Se îmbibă tamponul demachiant cu apă de trandafir și se șterge ușor fața. Se poate folosi pentru toate tipurile de ten inclusiv pentru tenul sensibil sau iritat. Se poate combina apa de trandafir (pe tamponul demachiant) cu câteva picături de ulei vegetal, de exemplu ulei de cocos, măsline sau migdale. Această variantă este foarte bună pentru tenul uscat. Dacă aveți senzația că pielea rămâne prea grasă din cauza uleiului, puteți să curățați în final pielea doar cu apă de trandafir. Va înlătura surplusul de ulei. Uleiul vegetal ajută la înlăturarea machiajului și are totodată efect emolient.

  1. Loțiune tonică
Putem pulveriza apa de trandafir (cu ajutorul unui pulverizator) pe față, pe zona decolteului sau chiar pe întregul trup. Hrănește și hidratează pielea conferindu-i un aspect luminos și catifelat.

  1. Comprese
Se pot face comprese cu apă de trandafir în zonele iritate sau când pielea este foarte uscată. În cazul pielii uscate sunt recomandate comprese din apă de trandafir combinată cu un ulei vegetal (de ex. ulei de măsline, migdale, ricin, cocos etc). Astfel vom beneficia de efectul hidratant al apei de trandafir și de cel emolient al uleiului.

  1. Băi cosmetice
Se poate adăuga în apa de baie sau în băile pentru mâini (pentru hidratare și catifelare).

  1. Loțiune hidratantă și calmantă după expunerea la soare
Se pulverizează pielea cu apă de trandafir cu ajutorul unui pulverizator.

  1. Ingredient în măștile cosmetice
Se poate adăuga în măștile cosmetice, înlocuind apa plată.

  1. Spray natural pentru păr
Apa de trandafir se pulverizează pe părul uscat sau ud (după spălare) cu ajutorul unui pulverizator. Ajută la hidratarea și regenerarea părului. Este de asemenea recomandată masarea zilnică a scalpului cu apă de trandafir pentru a întări rădăcina firului de păr și a preveni căderea acestuia. Nu încarcă părul, prin urmare nu e necesar să ne spălăm părul după utilizarea apei de trandafir.

  1. After-shave
Având proprietăți antiseptice, astringente și antiinflamatorii, este foarte indicată utilizarea apei de trandafir după epilat.

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!
Adina Petronela Gheorghe

Articole recomandate


Raspunde

avatar
  Subscribe  
Notificare de