Rugăciunea are putere tămăduitoare
În anii ´80, la secția de boli coronariene a unui spital din San Francisco, cercetătorul Randolph Byrd a realizat un experiment în care anumiți oameni s-au rugat pentru jumătate din pacienți. Acest ajutor spiritual a fost oferit în plus față de îngrijirea medicală primită de toți pacienții. Doctorii și asistentele nu știau care sunt pacienții pentru care s-au spus rugăciuni. Nici pacienții nu știau de acest ajutor suplimentar, prin urmare nu puteau influența efectul experimentului. Nu putea să apară un efect Placebo. Rezultatul a fost că nici unul dintre cei pentru care s-au spus rugăciuni n-a avut atac de cord și n-a murit. În ceea ce privește grupul martor de pacienți, doisprezece dintre ei au avut atac de cord, iar trei au murit.Rugăciunea modifică structura apei
Savantul japonez Masaru Emoto a făcut mai multe experimente referitoare la puterea rugăciunii. El a demonstrat că rugăciunea are puterea de a modifica în bine structura apei. Acest fapt este cu atât mai important cu cât este știut faptul că trupul uman conține aproximativ 70% apă. În 1996, Masaru Emoto a realizat un experiment împreună cu 500 de persoane. Aceștia au fost rugați să rostească o rugăciune simplă: „Apa de pe biroul doctorului Emoto din Tokyo a devenit curată. Mulțumesc.”După realizarea rugăciunii, Masaru Emoto a înghețat o mostră din această apă (asupra căreia s-au îndreptat rugăciunile) și a înghețat-o. Apoi a studiat și fotografiat structura cristalelor de apă din această mostră. El a fotografiat totodată structura cristalelor de apă dintr-o mostră martor (același tip de apă căreia nu i s-au adresat rugăciuni). Diferența era uriașă. Cristalele martor aveau o formă nedefinită, oarecum haotică. În schimb, cristalele din apa asupra căreia s-au îndreptat rugăciunile celor 500 de oameni avea o formă foarte frumoasă, armonioasă, hexagonală, dantelată.
Să avem încredere în Dumnezeu
Uneori când ne rugăm îi cerem lui Dumnezeu ceva anume. Îi cerem ajutorul pentru a ne împlini nevoia sau dorința pe care o exprimăm atunci. Suntem fixați pe o anumită dorință și nu vedem dacă cumva există o posibilitatea mult mai favorabilă pentru noi. Ne-am putea ruga lui Dumnezeu cerându-i cu umilință să ne ofere ceea ce consideră El a fi mai bine pentru noi. Și să ne lăsăm deschiși pentru a face Voia Sa.Cercetătorii de la o organizație numită Fundația Spindrift au studiat puterea rugăciunii de a vindeca organisme simple, cum ar fi semințele care încolțesc. Au fost testate două moduri de a realiza rugăciunea. În primul mod, numit rugăciunea direcționată, cel care se roagă îi spune lui Dumnezeu care este problema și ce rezultat dorește. De exemplu rezolvarea unei probleme de sănătate a unei rude. În al doilea mod, numit rugăciunea nedirecționată, cel care se roagă îi spune lui Dumnezeu numele celui sau celei pentru care se roagă, dar nu cere un rezultat anume. El spune doar: „Doamne, Facă-se voia Ta”.
Studiile pe plante ale Fundației Spindrift arată că ambele strategii funcționează, dar că rugăciunea nedirecționată e de patru ori mai eficientă decât rugăciunea direcționată.
În mai multe tradiții spirituale se pune accentul pe a face Voia lui Dumnezeu. Sau altfel spus pe abandonul voinței individuale, egotice și limitate, în fața Voinței Atotputernice și eminamente benefică a lui Dumnezeu.
Rugăciunea de recunoștință
Neale Donald Walsch spune că „Rugăciunea corectă nu este deci rugăciunea de cerere, ci rugăciunea de recunoștință.” Să ne exprimăm recunoștința pentru ceea ce Dumnezeu deja ne-a oferit și totodată pentru ceea ce ne va oferi. Să avem credința că ceea ce ne va oferi e bun și necesar pentru noi.Ne pare greu de acceptat atunci când ne confruntăm cu ceva dificil în viață că acel aspect e o situație necesară. Și dintr-un anumit punct tainic de vedere ceva bun pentru noi. Dar dacă privim în urmă la situațiile dificile cu care ne-am confruntat și pe care le-am depășit cu bine putem vedea că ele ne-au făcut bine. Ne-au întărit și ne-au maturizat, ceea ce nu am fi obținut numai printr-o viață ușoară și confortabilă.
Viața are în primul rând rolul de a ne transforma și maturiza spiritual. Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru trezirea noastră spirituală și pentru a face mereu Voia Sa.
„Învață‐mă să întâmpin cele ce vin asupra mea, cu pacea sufletului şi cu convingerea clară că Voia Ta guvernează totul… În momente neprevăzute, ajută‐mă să‐mi amintesc că toate sunt trimise de Tine.” (Sf. Filaret)
Rugăciunea trezește sufletele
Rugăciunea ne apropie de Dumnezeu. Ne trezește sufletele. Ne ajută să descoperim lumina divină în propria noastră inimă.„Rugăciunea este culmea curăţeniei, izvorul virtuţilor şi cea mai nevăzută dintre munci, în adâncurile inimii"(Cuviosul Paisie Velicikovski)
Rugăciunea trebuie să fie sinceră
Să ne rugăm din inimă. Să fim sinceri în fața lui Dumnezeu. E important să existe concordanță între gândurile noastre predominante și rugăciunea noastră. Dacă gândurile și credințele noastre se opun rugăciunii, ne vom sabota singuri. Trebuie să credem în ceea ce cerem. Isus ne-a oferit o cheie importantă în această direcție: „Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea”. Acest aspect este desigur valabil când ceea ce cerem este bun și divin integrat.Am menționat mai devreme cele două tipuri de rugăciune direcționată și nedirecționată. Alegeți-o pe cea pe care o puteți realiza cu sinceritate, din inimă și nu pe cea care gândiți că s-a dovedit mai eficientă.
„Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Epistola 5 a lui Iacob)
Lasă-ți sufletul să se exprime liber!
Adina Petronela Gheorghe
Articole recomandate
Drumul spre feminitate
Pe ce te bazezi în prezent când îți definești propria feminitate? Pe părerile celorlalți sau pe autocunoaștere?Celebrarea Feminității
Workshop pentru femei – despre frumusețea, complexitatea și puterea feminității.
Subscribe
0 Comments