Ce înseamnă pentru mine să îmi celebrez feminitatea

feminitatea
De unde am plecat: femeia gospodină
La vârsta de 20 de ani credeam că a fi femeie înseamnă a fi o cât mai bună gospodină. Aceasta este perspectiva asupra feminității pe care mama și celelalte femei din familia mea mi-au transmis-o. Nu știam ce să fac cu voluptatea și senzualitatea care zvâcneau în ființa mea. Nu înțelegeam ce rol au ele în viața mea. Nu găseam nicio legătură între ele și viața cuminte de gospodină.

Feminitate și senzualitate. Puterea creatoare a femeii
În următorii 10 ani, din experiența pe care relațiile de cuplu mi-au oferit-o, am înțeles că a fi femeie înseamnă și a fi senzuală, dezinvoltă, cochetă, spontană, voluptoasă. Până la 30 de ani am fost condusă de viață să-mi descopăr într-o anumită măsură senzualitatea și voluptatea. Dar apoi, după 30 de ani, am avut curiozitatea și deschiderea să explorez această parte a feminității mele mai mult și într-un mod conștient.

Am realizat că fiecare dintre noi suntem înzestrate cu o putere creatoare, care reprezintă mult mai mult decât a da naștere unui copil. Și că această putere creatoare care există în ființa noastră este o comoară extraordinară.

Feminitatea sacră
Tot în perioada dintre 20 și 30 de ani, preocupările spirituale m-au condus și către o altă fațetă a feminității. Am descoperit feminitatea ca nevoie de sacralitate și profunzime spirituală a vieții. Am realizat că feminitatea ne oferă un dar deosebit de prețios: intuiția și capacitatea de a simți ceea ce nu e vizibil.

Am realizat că femeile suntem mult mai receptive la inspirații spirituale. Că avem capacitatea de a ne asculta inima mult mai ușor decât bărbații. Că ascultând glasul inimii dobândim înțelepciune.

Astfel am învățat să-mi trăiesc viața ghidându-mă după glasul plin de înțelepciune al inimii mele. Am realizat că fiind prezentă în inima mea am acces la o formă foarte specială de cunoaștere.

Darul extraordinar al arhetipurilor feminine
În jurul vârstei de 30 de ani, am avut șansa să aflu de existența arhetipurilor feminine. Și astfel am realizat că feminitatea este deosebit de complexă și de frumoasă. Și am pornit într-o călătorie magică experimentând rând pe rând, în mod conștient, fațetele feminității.

Alegerea de a descoperi în mod conștient tainele feminității mi-a deschis o perspectivă extraordinară. Mi-a dat posibilitatea să fiu mult mai prezentă, să pot accesa cu mult mai mare ușurință diferite fațete ale feminității.

„Garderoba” calităților feminine
La un moment dat studiam și experimentam prin meditație diferite calități feminine. Și după un timp am simțit că am dobândit ca un fel de „garderobă” de atribute feminine pe care le pot accesa cu ușurință. Și mai mult decât atât, în timp, au devenit parte din mine și le manifest spontan. În felul acesta am reușit să devin o femeie mult mai complexă decât eram la 20 de ani sau la 30 de ani.

Mi-am împlinit în felul acesta un vis pe care îl aveam din adolescență: de a mă defini ca femeie așa cum doresc. Și de a-mi dezvolta calitățile sufletești pe care le doresc.

Tinerețe fără bătrânețe
Acum trăiesc un paradox: anii se acumulează și totuși simt că sufletul meu se umple de viață și întinerește. Am aproape 46 de ani și mă simt o femeie tânără, fericită și împlinită.

Îmi simt sufletul plin de experiențe de viață care mi-au dat profunzime și o înțelegere mai complexă asupra vieții. Simt că viața mea este plină de sens.

Ce înseamnă pentru mine să îmi celebrez feminitatea
Înseamnă să fiu cât mai conștientă de mine ca femeie. Să mă descopăr din ce în ce mai mult. Să îmi umplu viața ca femeie de frumusețe, iubire, sacralitate și înțelepciune. Înseamnă să trăiesc cu pasiune și să-mi exprim creativitatea.

Pătrund și mai mult misterele Femininului. Îmi ascult inima: aspirațiile și îndemnurile ei. Îmi prețuiesc trupul ca pe un vehicul care îmi permite să fiu în această lume și să mă bucur de darurile pe care viața ca femeie mi le oferă.

A-mi celebra feminitatea înseamnă și a-mi trăi feminitatea ca un aspect complementar masculinității. Nu cred că trebuie să luptăm pentru egalitate cu bărbații, ci trebuie să descoperim frumusețea complementarității.

Sunt conștientă că fiecare ființă umană este completă. Astfel în fiecare femeie există masculinul interior și în fiecare bărbat există femininul interior. Iar în jocul magic al interacțiunilor noastre ca femei cu natura masculină, ne punem în valoare feminitatea. Dar ne trezim (prin polarizare) din ce în ce mai mult și masculinul interior pentru a ne descoperi ca ființe umane complete.

Prietenia între femei
Feminitatea este mult mai ușor de trezit și de conștientizat când facem aceasta împreună cu alte femei care au aceeași aspirație. Atunci când suntem împreună, deschise unele față de celelalte ne putem ajuta foarte mult. Putem învăța unele de la celelalte, ne putem împărtăși experiențe. Vedem și alte fațete ale feminității. Putem asimila unele de la celelalte un alt mod de a ne exprima ca femei.

Când mai multe femei se întâlnesc având dorința de a se descoperi pe ele însele, se creează un spațiu subtil, o ambianță în care feminitatea se revelează mult mai ușor. În trecut, fiecare generație de femei își transmitea experiența tinerelor. Și făceau aceasta petrecând timp împreună în grupuri de femei. Își creau o ambianță feminină în care se puteau exprima liber și își împărtășeau experiența.

Putem face și noi aceasta împreună!

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!
Adina Petronela Gheorghe

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments