Luna și vindecarea emoțională

Luna

de astrolog Maria Cristina Dobre

Luna și subconștientul

În astrograma natală, Luna arată toate programările subconștientului nostru, a acelei părți a ființei noastre care nu este conștientizată și care ne ghidează viața. De multe ori ne-am surprins făcând gesturi sau spunând cuvinte cu care mintea noastră nu ar fi fost de acord. Parcă altcineva ar fi acționat în locul nostru. Întrebarea pe care ne-am pus-o a fost: „De unde a apărut această reacție?”

Studiile din domeniul psihanalizei ne arată că modul în care reacționăm la influențele din jur nu depinde de coeficientul de inteligență (de cât de multe informații am acumulat mental), ci de inteligența emoțională de care suntem capabili. Adică, de cât de puternică este Luna în astrograma natală.

Cât de mult suntem conștienți de emoțiile noastre?

Poziția Lunii pe harta momentului nașterii ne vorbește despre cât de atenți suntem la propria ființă. La ce energii lăsăm să se apropie de noi. În ce condiții ne simțim acasă, în intimitate. Cât de mult suntem conștienți de emoțiile noastre. Tot Luna arată ce tip de ființe ne atrag și ne sensibilizează.

Luna și primii 7 ani din viață

Luna ne arată ce fel de atitudini ne-au fost impregnate în copilărie de către familie și maniera în care experiențele din primii ani ai vieții ne-au influențat natura emoțională.

Se știe că orice traumă, rană neînțeleasă sau neconștientizată este stocată în subconștient. Tot acest bagaj acumulat mai ales în primii 7 ani de viață (când Luna este cea mai activă) ne-a format tipul de răspuns emoțional imediat pe care-l avem în diferite situații și stări.

Cred că ați observat chiar în propria familie cum doi copii crescuți în același mediu familial au un răspuns emoțional diferit. Unul se poate simți în siguranță, iar celălalt abandonat, rănit etc., chiar dacă părinții au făcut tot ce le-a stat în putință ca să le ofere un mediu armonios de viață. Intuim aici complexele relații (conjuncturi astrologice) care există între Lunile fiecăruia dintre cei implicați, între Lună și celelalte planete din hartă.

Luna și relația cu mama

Luna ne arată dacă relația noastră cu mama este armonioasă sau nu. Ne arată dacă noi avem capacitatea să avem grijă de ceilalți, să-i protejăm sau să ne lăsăm protejați și susținuți.

Dacă mama noastră a manifestat față de noi aceste calități, noi simțim că, orice s-ar petrece, la ea găsim înțelegere și, în preajma ei, ne vindecăm, ne regenerăm. Expresia „ca la mama acasă” exprimă atât de bine starea de intimitate pe care o putem trăi într-un mediu ce concordă cu Luna noastră. Această latură a ființei noastre o arătăm doar celor în care avem încredere.

Corpul emoțional este format din tot ceea ce noi trăim

Luna guvernează primii 7 ani de viață. În funcție de cum sunt primii noștri 7 ani de viață, așa devenim noi. În psihanaliză se caută rezolvarea situațiilor de criză în care ne aflăm prin confruntarea cu experiențele din trecut (din acești primi 7 ani de viață).

Corpul emoțional este format din tot ceea ce noi trăim. El rămâne activ chiar și după moarte. Tot ce am experimentat în viață, nu am înțeles și nu am integrat în pace, toate restanțele emoționale se vor activa în perioada primilor 7 ani.

Cum să-ți hrănești psiho-emoțional copilul

Dacă vrei să ajuți un copil, creează-i un mediu ambiant propice structurii lui psiho-emoționale! Atenție, nu ce credem noi că are nevoie ci, ceea ce are el nevoie pentru a se simți în siguranță!

Dacă facem aceasta, el va putea să abordeze viața într-un mod foarte armonios. Altfel, toate aceste dizarmonii se vor transforma în traume care se vor materializa în situații de criză care vor conduce la situații traumatizante în viața lui pe care-i va fi mult mai greu sa le integreze.

Încă din burtică, el simte dacă este sau nu dorit sau dacă mama se simte bine sau nu (dacă este foarte stresată). Dacă se simte dorit, vine în această viață cu multă încredere și optimism. Dacă nu, va veni cu o mare frică, frustrare, va percepe aceasta lume ca fiind una cu probleme, cu greutăți.

Copiii îmbrățișați de mamă imediat după naștere se dezvoltă armonios și sunt mai sănătoși. Dacă imediat după naștere, copilul este separat de mamă el se poate simți singur și abandonat. Dacă mama nu-l poate lua în brațe, trebuie să-i transmită gânduri de iubire, de protecție și de căldură sufletească pentru că el le va percepe și de la distanță.

Cum ne purificăm trecutul

Dacă în copilărie ne-a lipsit căldura sufletească, ne este foarte greu să o oferim mai departe celor din jurul nostru și este necesar să ne dezvoltăm inteligența emoțională.

Dacă reușim să respectăm casa (domeniul de viață) în care se află Luna și să rezolvăm eventualele tensiuni care există între Lună și celelalte planete din astrogramă, vom reuși să iertăm situațiile și ființele care ne-au greșit în această existență și nu numai.

Dacă ne depășim stările de complacere, depresia, apatia, grijile inutile, imaginația bolnăvicioasă vom putea dobândi un control al emoțiilor foarte bun și o maturitate emoțională pe măsură.

Orice energie exterioară pe care Luna o recepționează devine trăire și se transformă în senzații, în stări ce apoi devin parte integrantă din noi, devin trecutul nostru. În funcție de stările și trăirile stocate în subconștient, ele ne ajută în transformare sau ne limitează.

Tracy Brian a spus: „nu poți controla ceea ce ți se petrece, dar poți controla atitudinea ta față de ceea ce ți se petrece și cu aceasta vei controla transformarea mai degrabă decât să-i permiți să te stăpânească.”

Dacă nu putem să ne echilibrăm propria structură, nu-i putem ajuta pe ceilalți cu adevărat.

Pentru tratarea bolilor mai grave se necesită să ne întoarcem în trecut și să ne iertăm părinții pentru anumite momente, situații, gesturi în care ei nu s-au comportat cum ne-am dorit noi. Poate ne-au greșit în situații banale (că nu au venit să ne ia în brațe, de exemplu). Traumele se produc foarte ușor. Este important să ne iubim părinții, să-i iertăm și să avem relații armonioase cu ei pentru că astfel ajungem să avem relații armonioase cu noi înșine și ne vom reechilibra structura emoțională.

Energia superioară a Lunii ne trezește intuiția

Manifestând energia superioară a Lunii, trezim în noi o deosebită intuiție și capacitatea de a ne focaliza asupra stărilor sufletești, asupra cauzalității evenimentelor.

Refugiul în amintiri este un mecanism psihologic de autoapărare foarte des întâlnit, aspect care conduce la tendința de a compara și a evalua, de a lua decizii în funcție de trăirile de altădată. Marea lecție constă în a ne lăsa ghidați de vocea inimii și nu de anumite trăiri, senzații care ne-au afectat viața într-un fel sau altul.

O ființă inteligentă emoțional anticipează. Știe că ea este singurul obstacol din calea bucuriei, a bogăției, a fericirii și a iubirii. Știe că fiecare problemă peste care dăm este o invitație la autocunoaștere. Nu se teme de greșeli, de respingere, de abandon, de sărăcie și de boală. Nu le caută, dar și le asumă ca fiind o șansă de transformare.

Învață din fiecare greșeală pe care o faci așa cum înveți din fiecare alegere inteligentă. După ce alegi prost, înveți să alegi inteligent. Nu invers! Până ce nu ne acceptăm cu bune și cu rele nu avem nici o șansă să devenim ființe inteligente emoțional. Riscăm să rămânem prizonieri propriilor prejudecăți.

Iertarea autentică trezește în suflet o pace profundă

Iertarea autentică trezește în suflet o pace profundă care permite înglobarea în inima noastră a celui pe care l-am iertat sau pe noi înșine și conduce la trezirea sufletului.

Corectarea greșelilor din trecut este esențială pentru a putea trăi în momentul prezent. Când vocea din mintea noastră încetează să mai spună ceva, atunci putem trăi bucuria Clipei prin regăsirea lui Aici și Acum. Doar din acest moment prezent putem să ne conturăm un viitor armonios și înfloritor.

Astrologia autentică ne oferă instrumente foarte puternice de cunoaștere

Observăm că astrologia autentică ne oferă instrumente foarte puternice de cunoaștere, de transformare și de depășire a oricărei provocări a vieții. De aceea, este recomandată analiza astrologică periodică realizată de către un astrolog competent și spiritual. Cunoașterea aduce lumină în aceste zone “ascunse” ale ființei noastre și ale celor dragi nouă.

Consultații astrologice cu Dobre Maria Cristina

Pentru consultații astrologice o puteți contacta pe Cristina la telefon 0732 600 302.

Îi puteți urmări activitatea pe pagina de facebook Consultatii astrologice cu Dobre Maria Cristina

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments