relație de cuplu
Vei fi fericită într-o relație de cuplu dacă știi să fii fericită și singură
„Să aștept pe altcineva - ori să aștept ca altcineva - să-mi facă viața mai frumoasă sau mai împlinită sau mai satisfăcătoare mă ține într-o stare continuă de inactivitate” (Kathleen Tierney Andrews)

Unele femei cred că au nevoie de un bărbat, de o relație de cuplu, pentru a nu se mai simți singure sau neîmplinite. Pentru a avea parte de iubirea după care tânjesc. În realitate, nimic din exterior nu ne poate da un sentiment de împlinire, de fericire și siguranță afectivă care să dureze.

Împlinirea vine din interior. Dacă nu îți acorzi atenție și nu te iubești, te vei simți frustrată oricâte dovezi de iubire vei primi din exterior. Dacă îți pui propria fericire în mâna unui bărbat, vei depinde de ceea ce va dori sau va putea să-ți ofere. Asumă-ți responsabilitatea propriei împliniri ca să poți fi fericită și într-o relație de cuplu.

Nu căuta să ai o relație de cuplu pentru a avea o părere mai bună despre tine. Nu cere unui bărbat sau altcuiva din preajma ta să compenseze atitudinea critică și neîncrezătoare pe care o ai față de tine însăți. Consolidează-ți încrederea și stima de sine pentru a te putea duce cu un preaplin în relația de cuplu.

Nu aștepta să vină Făt-Frumos pentru a te salva
Niciun Făt-Frumos nu-ți va putea rezolva toate problemele existențiale. Sau să-ți vindece toate traumele sufletești acumulate în relațiile anterioare. Aceasta e responsabilitatea ta. Nu te folosi de o relație pentru a te remonta.

Nu o relație te face mai fericită și împlinită, ci felul în care ești prezentă în relație. Relația îți va oglindi starea interioară. Dacă în sufletul tău e mulțumire, bucurie și iubire le vei avea și în relație. Dacă alegi să întreții frustrări și nemulțumiri interioare vei avea parte de ele și în relație.

Fii o bună prietenă pentru tine pentru a putea fi fericită într-o relație de cuplu
Acordă-ți timp să te cunoști și să-ți înțelegi nevoile. Dă-i voie sufletului tău să-și exprime aspirațiile.

Descoperă-ți talentele. Prețuiește-ți valoarea. Da, ești valoroasă exact așa cum ești acum. Dar trebuie să crezi în tine. În general ceilalți reflectă atitudinea pe care o ai față de tine însăți. Dacă tu crezi că ești lipsită de valoare, așa te vor vedea și ceilalți. Dacă pășești cu încredere în viață, ceilalți îți vor admira frumusețea și strălucirea.

Da, strălucirea! Deoarece încrederea în sine te face mai fascinantă.

Pentru a-ți consolida încrederea în sine începe prin a te cunoaște cât mai bine. Bucură-te din plin de toate calitățile și talentele tale. Fii recunoscătoare pentru tot ceea ce e bun și frumos în tine și în viața ta. Privește-te cu sinceritate și observă-ți și punctele slabe. Acceptă-te așa cum ești. Nu considera că ești demnă de iubire, apreciere și respect doar atunci când vei fi perfectă. Acceptă-te și iubește-te așa cum ești acum.

Dacă vrei să faci ceva pentru a-ți depăși limitele e foarte bine. Acționează! Fă aceasta din iubire pentru tine. Însă chiar dacă îți trăiești întreaga viață într-o continuă transformare interioară (ceea ce e foarte bine) ține minte că ai valoare și ești demnă de a fi iubită chiar acum în prezent.

Crezi că nu te poți iubi și nu îți poți acorda valoare decât dacă transformi ceea ce nu îți place la tine? De fapt e invers. Acceptarea este esențială în procesul transformării.

Meriți o viață plină de autenticitate
Comportă-te față de tine ca și cum ai fi cea mai bună prietenă a ta. Fii tandră cu tine. Acordă-ți timp pentru a-ți asculta sufletul. Gândește-te dacă tu îți oferi ceea ce ceri de la ceilalți. Răsfață-te! Fă ceea ce îți dorești cu adevărat. Fii autentică. Meriți o viață plină de autenticitate. Și pentru aceasta trebuie să începi prin a fi întotdeauna sinceră și prezentă în relația cu tine însăți.

Lasă-ți sufletul să se exprime liber!
Adina Petronela Gheorghe

Articole recomandate


Subscribe
Notificare de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments